Almás morzsasüti
Hozzávalók:
A tésztához:
(két főre)
100 g zabliszt
200 g teljes kiőrlésű liszt
50 g barna cukor
1,5 teáskanál sütőpor
70 g napraforgóolaj
90 ml The Bridge Bio kalciumos rizsital
Fahéj ízlés szerint
Vanília ízlés szerint
Egy csipet só
A töltelékhez:
4 db kicsi alma
Fahéj ízlés szerint
3 teáskanál barna cukor
40 g pekándió
4 teáskanál eperlekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverjük össze robotgéppel, és keverjük össze, hogy morzsálódó tésztát kapjunk. Vegyük ki a tészta ⅔-át és kézzel nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 20×20 cm).
Ezután elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd egy kis lábosba tesszük a fahéjjal és a cukorral együtt. Főzzük és turmixoljuk őket körülbelül 5-7 percig. Az alapra kenjünk egy réteg eperlekvárt, majd öntsük rá az almás keveréket.
Törjük kis darabokra a pekándiót és adjuk hozzá a maradék tésztához. Keverjük pár másodpercig robotgéppel, hogy a tészta jól összeálljon. Morzsoljuk a maradék tésztát az almás réteg tetejére, majd süssük 35 percig 180°C-on.