Kókuszos-csokis finomság
Hozzávalók:
10 szem hámozott mogyoró
50 g barna cukor
200 g The Bridge Bio kókuszital
80 g kókuszliszt
50 g kókuszreszelék
30 g kukoricakeményítő
200 g étcsokoládé
Elkészítés:
Egy serpenyőben keverjük össze a kókuszitalt, a cukrot, a kókuszlisztet és a keményítőt, pár percig forraljuk, amíg besűrűsödik. Hagyjuk kicsit kihűlni a krémet, majd öntsük szilikon csokigolyó formákba (ha nincs ilyenünk, bármilyen csokoládé- vagy jégkockaformát használhatunk). Tegyünk egy-egy mogyorót minden golyó közepébe.
Helyezzük a golyókat a fagyasztóba. Miután teljesen megdermedtek, vegyük ki a formából, merítsük őket rövid időre vízbe, forgassuk bele kókuszreszelékbe, majd tegyük vissza még néhány percre a fagyasztóba. Közben olvasszuk fel a csokoládét, akár gőzfürdő felett, akár a mikrohullámú sütőben.
Merítsük a finomságokat az olvasztott csokoládéba, majd sütőpapíron hagyjuk kihűlni.