Tönkölyös-sütőtökös piték
Hozzávalók:
(4 főre)
200 g tönköly
200 g sütőtök
250 g The Bridge Bio tönkölyital
250 g The Bridge Bio kókuszital
80 g tönkölyliszt
Citromhéj
Só és olaj
A mártáshoz:
400 g paradicsompüré
1 db mogyoróhagyma
125 g The Bridge Bio kókusz főzőkrém
1 evőkanál zöld curry
3 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
A tönkölyt forrásban lévő sós vízbe öntjük és megfőzzük a kétféle The Bridge Bio itallal. A sütőtököt kockákra vágjuk és megsózva egy kiolajozott serpenyőben addig sütjük, amíg puha nem lesz. A sütőtököt és a tönkölyt összeturmixoljuk úgy, hogy csomómentes keveréket kapjunk. Adjuk hozzá az olajat, a reszelt citromhéjat, a sót és a tönkölylisztet. Öntsük a keveréket a sütőformákba, és 180 fokon 35 percig süssük. A medvehagymát vágjuk fel és pároljuk meg egy serpenyőben alacsony lángon. Adjuk hozzá a curryt, a paradicsompürét és a kókusz főzőkrémet és 30 percig főzzük. Adjuk hozzá a szójaszószt is, és turmixoljuk addig, amíg sima mártást nem kapunk.
A pite alá merjünk egy kevés mártást és forrón tálaljuk.