Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zellerkrém gombával

 

Hozzávalók:

(4 személyre)

1 kg zeller (meghámozva)

1 l The Bridge Bio mandulás rizsital

50 g szárított vargánya

1 nagyobb fokhagymagerezd

1 szál zsálya

1 szál kakukkfű

Maréknyi petrezselyem

Maréknyi pirított mandula, csíkokra vágva

Szerecsendió, olívaolaj, só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Vágjuk fel a zellert kisebb darabokra, adjuk hozzá a Bio mandulás rizsitalt egy teáskanál sóval, fedjük le és főzzük alacsony lángon. Miután megpuhultak (20-30 perc), turmixoljuk krémes állagúra a szószt. Adjuk hozzá a szerecsendiót, fekete borsot és sózzuk, ha szükséges. Tegyük a gombákat vízbe legalább egy fél órára. Dinszteljük meg egészben a fokhagymát két evőkanál olajjal és a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a gombákat. Főzzük pár percig, hozzáadva pár evőkanál vizet a gomba áztatására használt vízből. Miután elfőtt a víz, vegyük ki a fokhagymát, a zsályát és a kakukkfüvet, és adjunk hozzá sót. Öntsük a zellerkrémhez a gombákat, díszítsük mandulával és aprított petrezselyemmel.

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség recept táplálkozás

Keresés