Csicseriborsó omlett
Hozzávalók:
(4 főre)
60 g csicseriborsó liszt
25 g rizsliszt
25 g kukoricaliszt
200 g The Bridge Bio gluténmentes zabital
1 nagy fej póréhagyma vagy
2 kicsi
1 evőkanál élesztő
1 marék friss petrezselyem
Extra szűz olívaolaj, só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A háromféle lisztet habverővel összekeverve készítsük el a tésztát, majd fokozatosan adjuk hozzá a gluténmentes zabitalt és jól keverjük össze, hogy a csomókat eltávolítsuk. Hagyjuk pihenni legalább fél órát.
Közben tisztítsuk meg és szeleteljük fel a póréhagymát és egy tapadásmentes serpenyőben egy evőkanál olajon és egy csipet sóval pároljuk meg. Ha megpuhult, kapcsoljuk le a tüzet és hagyjuk kihűlni, majd öntsük a tésztával együtt a tálba, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és az élesztőt, sózzuk, borsozzuk.
Öntsünk még egy csepp olajat ugyanabba a serpenyőbe, melegítsük fel jól, és öntsük bele a keveréket és simítsuk el egy kanál hátával. Fedjük le és főzzük közepes vagy alacsony lángon. Körülbelül 7-8 perc elteltével távolítsuk el az omlettet fokozatosan, a szélétől kezdve. Amikor teljesen levált a serpenyő aljáról, fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is még további 5 percig.