Csokoládé trüffel
Hozzávalók:
(4 főre)
200 g étcsokoládé
110 g The Bridge Bio rizs főzőkrém
40 g barna cukor
Kakaó
Narancshéj
Sötét rum (vagy The Bridge Bio brazildió ital az alkoholmentes változathoz)
Elkészítés:
Önstük egy kis serpenyőbe a főzőtejszínt a narancshéjjal és a barna cukorral, forraljuk pár percig, majd zárjuk el a tüzet és hagyjuk állni legalább egy órán át. Szűrjük le és tegyük újra a tűzre, melegítsük kb. 40°C-ra, és adjuk hozzá a megolvasztott csokoládét, majd spatulával néhány percig jól keverjük, amíg sima és fényes krémet nem kapunk.
Adjunk hozzá egy kis pohár rumot, majd öntsük a keveréket egy fém vagy üveg tepsibe, fedjük le alufóliával, és hagyjuk a hűtőben, amíg besűrűsödik. Formázzunk kis golyókat a masszából, majd forgassuk cukrozatlan kakaóporba őket. Pihentessük a hűtőben kb. 1 órát.
Az alkoholmentes változathoz rum helyett használjuk a The Bridge brazildió italt.