Édes-savanyú tempeh
Hozzávalók:
(4 főre)
300 g tempeh
2 evőkanál tamari
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál barna cukor
metélőhagyma
pirított szezámmag
A szószhoz:
150 g The Bridge Bio zab főzőkrém
1 teáskanál kurkuma por
1 teáskanál spirulina por
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés:
Vékony szeletekre vágjuk a tempeht, és bepácoljuk tamari szósszal, citromlével, olajjal és cukorral. Nagyjából egy órán keresztül hagyjuk állni, közben elkezdjük a mártások elkészítését. A főzőkrémet két részre osztjuk, az egyiket összekeverjük a kurkuma porral, a másikat pedig a spirulina porral. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tempeh-t egy serpenyőben megsütjük. Salátával, szezámmaggal, metélőhagymával és a mártásokkal együtt tálaljuk.