Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fenntartható táplálkozás – az meg micsoda?

Most, amikor egyre többen igyekeznek saját háztartásuk szintjén fenntarthatóbb megoldásokra váltani, itt az ideje, hogy beszéljünk egy kicsit a környezettudatos táplálkozásról is.

 

Az étrend tápanyag szempontból történő összeállítása már nem egy új trend, sokan próbálják egészségük érdekében gondosabban megválogatni mind az alapanyagokat, mind a különféle tápláléktípusok egyensúlyát. Ez azonban még nem feltétlenül egyenlő a környezeti szempontból is tudatos étkezéssel.

 

 

 

De mi is az a fenntartható táplálkozás?

A világ népességének jelenlegi növekedése mellett a jövőben egyre nagyobb kihívást fog jelenteni a megfelelő élelmiszerellátás. A fenntartható táplálkozás lényege az, hogy olyan élelmiszerek termelését és fogyasztását részesítse előnyben, melyek az élelmiszerellátás biztosítását támogatják.

 

 

Mit tudsz te tenni, hogy fenntarthatóan táplálkozz?

 

-       Válassz ellenőrizhető forrásból, lehetőleg bio gazdálkodásból származó élelmiszereket! A bio gazdálkodás ugyanis kizárólag megújuló energiaforrásokat használ és nélkülözi mindenféle mesterséges kemikália alkalmazását.

-       Heti egy húsmentes nap beiktatásával máris jelentősen hozzájárulsz a fenntarthatóságról. Erről alábbi cikkünkben olvashatsz bővebben.

-       Csökkentsd a pazarlást: bevásárláskor készíts listát, így elkerülheted, hogy felesleges termékeket dobj a kosaradba.

-       Igyekezz újrahasznosítható csomagolóanyagokat választani.

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség táplálkozás tudatos

Keresés