Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Füstölt paprika és tofu nyársak

 

Hozzávalók:


(4 főre)
1 piros paprika
1 sárga paprika
1 zöldpaprika egy tömb tofu
2-3 szál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
fél chilipaprika (frissen)
1 evőkanál almaecet

Tejföl elkészítéséhez:
200 ml The Bridge Bio rizs főzőkrém
lime héja és leve
snidling

olaj

 

Elkészítés:

A paprikákat egészben egy tepsibe tesszük egy kis olajjal és sóval meghintjük, majd 190 fokon 35 percig sütjük. Vegyük ki a paprikát a sütőből, tegyük egy tálba, fedjük le fóliával, és hagyjuk fél órát állni. Miután kihűlt, kézzel húzzuk le a paprikák héját, vágjuk fel őket, hogy eltávolítsuk a magokat, és vágjuk fel őket viszonylag hosszú csíkokra.
Öntsünk egy kis extra szűz olívaolajat egy kis lábasba, és néhány percig kis lángon melegítsük a rozmaringgal, a fokhagymával és a chilipaprikával együtt. Locsoljuk meg a paprikaszeleteket az olajjal és az almaecettel, majd hagyjuk őket a hűtőben pácolódni.
Felvágjuk a tofut kellően vastag, téglalap alakú darabokra, és nyársakra húzzuk őket. A paprikaszeleteket enyhén szűrjük le, és a tofudarabok köré tekerjük őket. A nyársakat sütőben, tűzhelyen vagy akár grillen megsüthetjük. A nyársakat időnként megkenjük az aromás olajjal.
A crème fraîche elkészítéséhez keverjük össze a rizskrémet a lime levével és lereszelt héjával, a sóval, az olajjal és a finomra vágott metélőhagymával.

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség recept táplálkozás

Keresés