Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gombás rakott krumpli

 

Hozzávalók:

(4 főre)
750-800 g burgonya
500 g The Bridge Bio kalciumos zabital
50 g rizsliszt
40 g szárított vargánya
2 levél medvehagyma
1 marék friss petrezselyem
olívaolaj, só, bors, szerecsendió ízlés szerint

 

Elkészítés:

A gombát áztassuk egy tálban kevés vízzel legalább fél órán keresztül. Közben a burgonyát hámozzuk meg, vágjuk szeletekre, és forrásban lévő, sós vízben néhány percig blansírozzuk, amíg megpuhul, de még al dente marad. Majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gombát csepegtessük le, tegyük félre az áztatóvizet és egy serpenyőben a felaprított medvehagymával, egy csipet sóval és két evőkanál olajjal főzzük meg, az áztatóvízből egy keveset hozzáadva. Addig főzzük, amíg a víz teljesen elpárolog. Végül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. A rizslisztet tegyük egy lábasba és habverővel keverjük hozzá fokozatosan a kalciumos zabitalt. Folyamatos kevergetés mellett pár percig forraljuk, majd a kapott bésamel szószt ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Egy enyhén olajozott tepsibe tegyünk egy réteg főtt burgonyát, felváltva a gombával és a bésamellel. Adjunk hozzá egy csepp olajat és süssük 200 °C-on körülbelül 15-20 percig.

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség recept táplálkozás

Keresés