Gyümölcskenyér kesudiós tojáslikőrrel
Hozzávalók:
(4 főre)
A gyümölcskenyérhez:
290 g liszt
16 g sütőpor
2 db banán
120 g juharszirup
120 g The Bridge Bio natúr rizsital
40 g olaj
120 g kandírozott gyümölcs
1 csipet só
A vegán tojáslikőrhöz:
1 db banán
50 g kesudió
50 g juharszirup
100 g The Bridge Bio natúr rizsital
50 g The Bridge Bio vaníliás szójadesszert
2 evőkanál Marsala édes bor
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. A banánt villával pépesítsük, majd adjuk hozzá a juharszirupot, a rizsitalt és az olajat. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze egy kanállal. Végül adjuk hozzá a kandírozott gyümölcsöt is. A keveréket öntsük kiolajozott és kilisztezett formába, szórjuk meg barnacukorral, és süssük 180 fokon 18-20 percig. Öntsük egy tálba a vegán tojáslikőr összetevőit, és keverjük addig, amíg krémes és sima állagú nem lesz. A gyümölcskenyeret a tojáslikőrrel meglocsolva tálaljuk.