Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Húsmentes hétfő?

Jót tesz nekem és bolygónak vagy csak egy újabb divat?

 

Ha még nem sikerült teljesen átállnod a vegán étrendre akkor is sokat tehetsz saját egészségedért  és ökológiai lábnyomod csökkentéséért. Bemutatjuk a húsmentes hétfőt.

A Föld népességének növekedésével együtt a húsfogyasztás- és termelés mértéke is arányosan nőtt. Hogy ez miért olyan nagy probléma? Ha nem is tudsz teljes mértékben azonosulni a vegán életmóddal, az könnyen belátható, hogy az ipari hústermelés rendkívül kedvezőtlen hatással van bolygónkra. Azok az állatok, akiknek a húsát feldolgozzák, óriási területigénnyel rendelkeznek, így takarmányozásuk, tartásuk ilyen minőségben korántsem fenntartható. 

 

Gondoltad volna, hogy 1 kilogramm marhahús előállítása akár 13 000 liter vizet is igényelhet?

 

 

Ahhoz, hogy 2050-re a világ népességét el lehessen látni megfelelő mennyiségű étellel, nagyjából 70%-kal növelni kéne a világ élelmiszer-termelését. Könnyen átlátható, hogy ez a szám sokkal hatékonyabban teljesíthető, ha többen döntenénk a húsmentes étrend mellett, hiszen a zöldségek, gabonák előállítása és feldolgozás jóval könnyebb és kevésbé terheli a környezetet.

 

Tudtad?

 

  • A környezetvédelem mellett az állati eredetű termékek fogyasztásának csökkenése jó hatással lesz koleszterinszintedre is, így kiváló megelőzés lehet a szív- és érrendszeri problémák ellen.

 

 

 

  • Ráadásul saját magadat is próbára teheted, ha mindig is érdekelt a konyhaművészet, most végre szuper új receptekkel kápráztathatod el saját magadat és családodat is, hiszen a zöldségekben, magvakban gazdag fogások újabb ízélményéket nyújtanak majd a szürke hétköznapokban.

 

 

Éppen ezért, ha eddig még nem gondolkodtál volna a teljes vegán életmódon, akkor is érdemes beiktatni hetedbe egy-egy vegán napot. A húsmentes hétfő azért is tökéletes választás, mert biztos lehetsz benne, hogy rajtad kívül még sokan mások indítják így a hetüket, lelkiismeret-furdalás és állati eredetű fogások nélkül. A The Bridge Bio vegán italai kiváló alternatívát nyújtanak, ha a tejtermékeket szeretnéd helyettesíteni, receptjeink között pedig ízgazdag, zöldségalapú ételeket találsz.

Keresés