Meleg linguine rizskrémmel, citrommal, édesköménnyel és fenyőmaggal
Hozzávalók:
(4 főre)
400 g linguine tészta
200 g The Bridge Bio rizs főzőkrém
2 db mogyoróhagyma
fehérbor
egy kis csokor édeskömény
egy citrom leve és reszelt héja
egy maréknyi fenyőmag
olaj, só, bors és szerecsendió
Elkészítés:
A medvehagymát apróra vágjuk, és serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk. Felöntjük a borral és a rizskrémmel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá. Pár percig pároljuk, majd a tészta főzővizéből vegyünk ki néhány kanállal és hígítsuk vele a szószt.
Külön aprítsuk fel az édesköményt és a citromhéjat és pirítsuk meg a fenyőmagot egy másik serpenyőben.
A linguine-t sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le és keverjük össze a tésztát a mártással.
Keverjünk hozzá egy kevés extra szűz olívaolajat, az édesköményt, a citromhéjat és néhány csepp citromlevet. Tálaláskor díszítsük fenyőmaggal.