Mexikói piadina
Hozzávalók:
(4 főre)
3 piadina vagy tortilla lap
250 ml The Bridge Bio Pure mandulaital
25 g extra szűz olívaolaj
30 g kukoricakeményítő
Só
1 púpozott kanál élesztő
Szerecsendió
Fekete bors
Chili por
3 kaliforniai paprika (sárga, piros, zöld)
100 g vörösbab
1 csokor fekete káposzta
Elkészítés:
Készítsünk bésamel szószt a mandulaital, a kukoricakeményítő, az olaj, a szerecsendió, a bors, a chili por és egy csipet só összekeverésével egy serpenyőben. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kapcsoljuk le a tüzet és adjuk hozzá az élesztőt.
Vágjuk az összes zöldséget apró kockákra és egy serpenyőben sóval, olajon pirítsuk meg őket a babbal együtt. Adjuk hozzá a zöldségeket a bésamel szószhoz és hagyjuk jól kihűlni.
A zöldséges bésamel szószból néhány kanálnyival kenjünk meg egy piadinát, hajtsuk félbe és a széleit villával zárjuk le. Egy tapadásmentes serpenyőt kenjünk ki olívaolajjal és pirítsuk meg benne a piadina mindkét oldalát. A piadinát tálaljuk félbevágva!