Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mogyorós fagylalt

 

Hozzávalók:

(2 főre)
500 ml mogyorós rizsital
150 g rizsszirup
80 g kesudió (4 órán át vízben áztatva)
4 g szentjánoskenyérmag-liszt

 

Elkészítés:

A kesudiót lecsepegtetjük, és egy erős turmixgép segítségével addig turmixoljuk, amíg sűrű, de egységes és csomómentes masszát nem kapunk. Egy edényben összekeverjük a szentjánoskenyérmag-lisztet, a rizsszirupot, a kesudiópasztát és a rizsitalt, és 3 percig főzzük.

Az így kapott keveréket lehűtjük, és hagyjuk állni körülbelül 6 órán át, majd fagylaltgépben 30-60 percig turmixoljuk, amíg sima, testes fagylaltot kapunk. Ha nincs fagylaltgépünk, hagyhatjuk a fagyasztóban sűrűsödni, tálalás előtt pedig várjunk 15 percet, hogy elérje az ideális fagylalt állagot.

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség recept táplálkozás

Keresés