Nyári saláta ehető virágokkal
Hozzávalók:
A salátához:
(4 főre)
egy szelet görögdinnye
2-3 uborka
olaj, só, bors lime vagy citromlé
1/2 teáskanál mustár
A ricotta túróhoz:
60 gr citromlé
Olaj, só
2 teáskanál tamari szójaszósz
4 g só
A mentás majonézhez:
100 g The Bridge Bio mandulaital
150 g napraforgómagolaj
50 g extra szűz olívaolaj
10 g citromlé 10 mentalevél
1/2 teáskanál mustár
Elkészítés:
Meghámozzuk a görögdinnyét és az uborkát, majd felvágjuk őket egyenletes méretű kockákra. Olajjal, sóval, borssal, mustárral és lime (vagy citrom) lével ízesítjük.
A ricotta elkészítéséhez tegyük a szójaitalt egy serpenyőbe, és forraljuk fel 5 percig. Kapcsoljuk le a lángot, és lassan csepegtessük bele a citromlevet, közben nagyon lassan kevergetjük, amíg a folyadék redukálódni nem kezd. Szűrjük le a ricottát egy finom szemű szűrő segítségével, majd locsoljuk meg néhány csepp olajjal, sóval, borssal és tamari-szósszal.
A majonézhez tegyük az összes hozzávalót – az olajok kivételével – egy turmixgépbe, és addig turmixoljuk, amíg sima keveréket kapunk. Lassan csepegtessük bele az olajokat, amíg a majonéz el nem éri a megfelelő állagot.
Tálaljuk a salátát egy tálban néhány darabka ricottával és majonézzel, és díszítsük borágó virággal.