Quinoás poke bowl
Hozzávalók:
(4 főre)
250 g színes quinoa
500 g The BridgeBio quinoaital
500 ml víz
nektarin (nem túl érett)
vöröshagyma
mentalevelek, ízlés szerint
fekete borsszemek, ízlés szerint
1 lime szerecsendió, ízlés szerint
2 kardamom hüvely
1 darab csillagánizs
1 fahéjrúd
Elkészítés:
Keverjük össze a quinoa italt, a vizet, néhány mentalevelet, egy borsszemet és egy kis lime héját. Ízlés szerint sózzuk meg, és forraljuk néhány percig. Öntsük bele a quinoát, és hagyjuk főni. Szűrjük le, és öntsük meg egy kevés olívaolajjal.
Egy serpenyőben pároljuk meg a vékonyra szeletelt hagymát a fahéjjal, a csillagánizzsal és a kardamommal együtt. Adjunk hozzá egy evőkanál almaecetet, és pároljuk tovább, amíg a hagyma nagyon puha és édes lesz, majd tegyük félre hűlni.
Melegítsük fel újra a serpenyőt egy csepp olívaolajjal, majd dobjuk bele az apró kockákra vágott nektarint. Pár percig nagy lángon pároljuk, egy kis sóval ízesítve. Tegyük a nektarint egy tálba, és locsoljuk meg szerecsendióval, fekete borssal, mentával, reszelt lime héjával és a lime levével.
Ha minden kihűlt, keverjük össze a quinoát a hagymával és az nektarinnal, néhányat félretéve a tányér díszítéséhez.