Superfoorgon 5. - Meghódítottuk az eperföldet Nemakarokbeleszólni Eszterrel
A Superfoorgon nyáron sem pihen - ezúttal Fancsikai Eszterrel, a Nemakarokbeleszólni és a Vegamama megálmodójával indultunk neki az eperszezonnak. Az utunk pedig a Tahitótfalu melletti Földijó gazdaságba vezetett, ahol Varga Júlia, az egyik alapító vezetett minket körbe.
A frissen szedett eperből pedig a Superfoorgon fedélzetén eszméletlen finom, cukor-, glutén- és tejmentes epres galette-et is készítettünk.
Kevesen tudják, de az epernek - azon kívül, hogy nagyon finom - számos jótékony hatása van a szervezetre. Magas C-vitamintartalommal rendelkezik és bővelkedik mangánban, jódban, káliumban, biotinban és magnéziumban is. Emellett B6- vitamin és több antioxidáns is található benne.
És hogy mi is az a superfood?
Olyan ételek és termények, melyek önmagukban is jóval magasabb mennyiségű tápanyagot tartalmaznak az átlagosnál. A jó hír pedig, hogy ezekből hazánkban is rengeteget találsz, mi pedig azon dolgozunk, hogy minél több megmutassunk nektek!
Superfoorgon - a Nosalty, a Felelős Gasztrohős, az Eden Premium és a Tejhelyettesítő közös videósorozata.