Vegán gyümölcskenyér
Hozzávalók:
270 g teljes kiőrlésű liszt
80 g barna cukor
1/2 csomag sütőpor
Fél citrom héja
Egy csipet só
Vanília ízlés szerint
125 g friss áfonya
1/2 alma kis kockákra vágva
270 ml The Bridge Bio hajdinaital
60 ml napraforgóolaj
Fél citrom leve
1 teáskanál almaecet
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban. A fél almát apró kockákra vágjuk. Egy másik tálban összekeverjük folyékony hozzávalókat és hagyjuk állni 5 percig.
Öntsük a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá az almakockákat és a megmosott áfonyát. Keverjük össze, majd öntsük a keveréket egy gyümölcskenyér sütőformába.
Süssük 180 °C-on körülbelül 45 percig.