Zellerkrém gombával
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg zeller (meghámozva)
1 l The Bridge Bio mandulás rizsital
50 g szárított vargánya
1 nagyobb fokhagymagerezd
1 szál zsálya
1 szál kakukkfű
Maréknyi petrezselyem
Maréknyi pirított mandula, csíkokra vágva
Szerecsendió, olívaolaj, só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Vágjuk fel a zellert kisebb darabokra, adjuk hozzá a Bio mandulás rizsitalt egy teáskanál sóval, fedjük le és főzzük alacsony lángon. Miután megpuhultak (20-30 perc), turmixoljuk krémes állagúra a szószt. Adjuk hozzá a szerecsendiót, fekete borsot és sózzuk, ha szükséges. Tegyük a gombákat vízbe legalább egy fél órára. Dinszteljük meg egészben a fokhagymát két evőkanál olajjal és a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a gombákat. Főzzük pár percig, hozzáadva pár evőkanál vizet a gomba áztatására használt vízből. Miután elfőtt a víz, vegyük ki a fokhagymát, a zsályát és a kakukkfüvet, és adjunk hozzá sót. Öntsük a zellerkrémhez a gombákat, díszítsük mandulával és aprított petrezselyemmel.