Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zöldséges curry kuszkusszal, datolyával és mazsolával

 

Hozzávalók:

Kuszkusz:
(4 főre)
300 gkuszkusz
300 g víz
3-4 db babérlevél
50 g mazsola
7-8 datolya olaj

A curryhez:
1 db sárga burgonya
1 db édesburgonya
2 db cukkini
2 db répa
5-6 db koktélparadicsom
1 db hagyma
500 g The Bridge Bio kókuszital
200 ml The Bridge Bio kókusz főzőkrém
curry por
petrezselyem vagy koriander
reszelt citromhéj
olaj

 

Elkészítés:

Helyezzük a kuszkuszt egy tálba, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál olajat, a mazsolát és a felszeletel datolyát. Keverjük jól össze. Forraljuk fel a vizet a babérlevéllel, majd öntsük rá a kuszkuszra. Fedjük le a tálat és hagyjuk állni 15-20 percig, majd villával óvatosan törjük szét a csomókat.
A curry elkészítéséhez vágjuk fel a zöldségeket, és egy serpenyőben bő olívaolajon egy csipet sóval főzzük meg. Adjuk hozzá a kívánt mennyiségű curry port és főzzük még néhány percig. Ezután adjuk hozzá a főzőkrémet, a kókuszitalt és a citrom reszelt héját, majd kis lángon addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul. Végül dobjuk bele a felaprított petrezselymet vagy koriandert és ízlés szerint sózzuk.

Keresés