Ravioli vargányás szósszal
Hozzávalók:
A raviolihoz:
(4 főre)
500 g főtt krumpli
150 g liszt
50 g kukoricakeményítő
100 g fűszernövények
20 g szárított vargánya
olaj
só
A töltelékhez:
500 g The Bridge Bio natúr szójaital
125 g The Bridge Bio zab főzőkrém
200 g friss vargánya
2 evőkanál almaecet
70 g kukoricakeményítő
olaj
petrezselyem
szerecsendió
kurkuma
reszelt
citromhéj
1 csipet bors
1 csipet só
Elkészítés:
A főtt krumplit pépesítsük. Keverjük össze a lisztet és a keményítőt a szárított gombával, majd adjuk hozzá a burgonyához az apróra vágott fűszernövényekkel, az olajjal és a sóval együtt. Gyúrjuk össze úgy, hogy homogén keveréket kapjunk, ezután néhány percig fóliával letakarva pihentessük.
A vargányát megtisztítjuk és kis kockákra szeljük, majd serpenyőben egy kevés olajon megpároljuk. Adjuk hozzá az almaecetet és hagyjuk kihűlni.
Egy nagy tálban összekeverjük a szójaitalt és a kukoricakeményítőt, a gomba egy részét, az olajat, a sót, a szerecsendiót, a reszelt citromhéjat és a kurkumát. Turmixoljuk össze és körülbelül tíz percig főzzük, amíg sűrű besamelt nem kapunk. Adjunk hozzá még néhány gombát és a petrezselymet. Gyúrjuk a tésztát 5 percig. Golyót formázunk belőle és egy lefedett tálban 30 percig hagyjuk pihenni.
Vegyünk egy kis darabot a tésztából. Vagy néhányszor futtassuk át egy tésztakészítő gépen, vagy sodrófával nyújtsuk vékony lappá. A tésztából köröket vágunk süteményszaggató vagy pohár segítségével. A körök felének közepére egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk, ráhajtjuk a másik felét és az ujjainkkal jól összenyomkodjuk a széleit. Folytassuk a maradék tésztával, amíg az összes tésztát vagy tölteléket fel nem használtuk.
A ravioli főzéséhez felforralunk egy nagy fazék sós vizet. Miután felforrt, beletesszük a raviolit és 2-3 percig főzzük. Amikor felúsznak a tetejére, akkor vannak készen. Hagyjuk a tésztát megszáradni majd olajozott serpenyőben keverjük össze a zab főzőkrémmel és a maradék gombával.